Microsoftnyhet

Trefadder inngår samarbeid med Microsoft

Vi er stolte av å kunne fortelle at Trefadder har mottatt et «AI for Earth» -stipend fra Microsoft for prosjektet «Bruk av kunstig intelligens for å kartlegge biologiske og økologiske forhold i norske skoger».

– Ved å ta i bruk Microsoft sine AI-løsninger, har vi nå mulighet til å samle og utnytte all innsamlet data.  Bruk av kunstig intelligens vil gi oss ny kunnskap om hvor og hvordan klimaskoger skal etableres i framtiden. Det at Trefadder ble valgt ut for «AI for Earth» -stipendet er en stor anerkjennelse av vårt unike konsept, og at vi nå får med oss Microsoft som samarbeidspartner er helt fantastisk, sier Anders Kristiansen, prosjektleder hos Trefadder.

Erfaringene fra lignende prosjekter over hele verden viser at det er viktig å plante på steder der trærne får vokse uforstyrret. Ved hjelp av eksisterende og nyutviklet data, kartlegger Trefadder potensielle planteområder over hele landet. Kriteriene baseres på biologi, økologi, naturvern, og andre faktorer som legger til rette for å oppnå maksimal karbonfangst.

Les innlegget til Microsofts administrerende direktør i Norge, Kimberly Lein-Mathisen, her.